GenelHaberler

Tekstilde Ar-Ge’de Türk-Alman protokolü imzalandı

Tekstil sektöründe Ar-Ge çalışmalarını artırmak amacıyla Alman Aechen Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile İTA arasında işbirliği protokolü gerçekleştirildi.

Sektöre genç tasarımcıları kazandırmak amacıyla 2005 yılında başlattığı Kumaş Tasarım Yarışması’nda 10 yılı geride bırakan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), yarışmanın ödül töreninde yeni logosunu da tanıttı. Ödül töreni öncesinde imzalanan bir protokol ile de Ar-Ge konusunda Türk ve Alman tekstil sektörü arasında işbirliğinin temeli atıldı.

Finale kalan 10 tasarımcının ürettiği kumaşlar, ünlü modacı Hakan Akkaya’ın düzenlediği bir defilede sergilendi. İş, moda ve sanat dünyasından oluşun jürinin değerlendirmesi sonucunda genç tasarımcı Kenan Saatçıoğlu’nun tasarımları ilk sırayı aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, tekstil sektörünün duayenlerinden Halit Narin’in de katıldığı ödül töreninde Ufuk Akkaya ikinci, Didem Taşdemir ise üçüncü oldu.

‘Tekstil sektörü 10 numara’

Gecede yaptığı konuşmada İTHİB’in yeni logosunu da açıklayan İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Tekstil sektörü olarak ‘Göze hitap ediyoruz, dünyanın gözbebeğiyiz’ dedik ve bunu da logomuza yansıttık. Bitti denilen sektör 10 numara işler yapıyor. 10 yıldır gençleri sektöre kazandırıyor, Alman tekstil sektörü ile Ar-Ge’de işbirliği anlaşması imzalıyor. 10 numara insanların çalıştığı, 10 numara bir sektörüz. Bunun gururu bize yeter” dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de yaptığı konuşmada katma değeri yüksek ürünler için, Ar-Ge, inovasyon, marka ve modanın önemine bir kez daha dikkat çekerek, tekstil sektörünün Özellikle Ar-Ge konusunda Alman tekstil sektörü ile yaptığı anlaşmanın sektöre önemli katkı sağlayacağını söyledi. Jüride tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden Süleyman Orakçıoğlu, Ekrem Akyiğit ve Tamer Pala gibi isimlerin de yer aldığı yarışmada birinci olan tasarımcı 20 bin lira para ödülünün yanı sıra, Ekonomi Bakanlığı desteği ile yurtdışında eğitim imkanı ve 6 ay yabancı dil eğitim hakkı kazandı. Yarışmada ikinciye 10 bin, üçüncüye de 5 bin lira para ödülü verildi. Dereceye giren yarışmacılar ayrıca İTHİB tarafından dünyanın en prestijli fuarı olan Première Vision Paris’e gitme şansına da sahip olacaklar.

Birlikler arası ortak şirket kuruldu

Ödül töreni öncesinde düzenlenen bir toplantıyla İstanbul, Akdeniz, Ege, Uludağ ve Güneydoğu Anadolu Tekstil ihracatçıları birliklerinin ortak olduğu İstanbul Tekstil Araştırma Eğitim ve Danışmanlık AŞ’nin (İTA) kuruluş protokolü imzalandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve birlik başkanlarının katıldığı imza töreninde ayrıca, tekstil sektöründe Ar-Ge çalışmalarını artırmak amacıyla Alman Aechen Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile İTA arasında işbirliği protokolü gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

TeksArge olarak, tekstil sektörüne değer katacak yenilikleri sürekli araştırıyor ve en güncel bilgileri sizinle paylaşıyoruz. Bu platformu ayakta tutan en önemli destek, reklamlardan elde edilen gelirlerdir. Reklamlarımızı, sizlere en iyi deneyimi sunmak adına, mümkün olan en az rahatsız edici şekilde yerleştirmeye özen gösteriyoruz. Sizden ricamız, bu değerli içeriği sürdürebilmemiz için reklam engelleyicinizi kapatarak bize destek olmanızdır. Desteğiniz, tekstil sektöründeki gelişmeleri size ulaştırmaya devam etmemize katkı sağlayacaktır.