Hintli tekstil devi House of Pearl, İstanbul’da faaliyet gösterdiği satın alım ofisinde hedef büyüttü. Holdingin yöneticisi Seth, “İstanbul Hong Kong’la birlikte dünyanın satın alım merkezi olacak” dedi.
Tekstil ve hazır giyimde dünyanın sayılı üretim merkezlerinden biri olan Türkiye, Uzak doğulu firmaların da radarına girdi. Avrupa’ya ihracat yapan Uzak doğulu tekstil devleri, bölgeye yakınlığı nedeniyle İstanbul’u merkez yapmak istiyor. Hindistan’ın en büyük holdinglerinden biri olan House of Pearl Fashions Limited de, 2011’de İstanbul’da açtığı hazır giyim alım ofisinde hedef büyüttü. Holdingin alım yapan firması PDS’in Yönetim Kurulu Başkanı Pallak Seth, Türkiye ofisinin kısa sürede Uzakdoğu’ya fark attığını söyledi. Türkiye’de hammaddeden üretim kalitesine, kalifiye işgücünden tasarıma kadar tekstil ve hazır giyime dair her şeyin bir arada bulunduğunu belirten Seth, “Dünya genelindeki 20 satın alım ofisimizin biri de İstanbul’da. Türkiye’deki üretim kalitesinden son derece memnunuz. Uzakdoğu’dakilerle hiç alakası yok. Türkiye’deki fabrikaların hammadde zenginliği ve üretim kalitesi Uzakdoğu ile mukayese edilemez” dedi. İstanbul’un önümüzdeki yıllarda Hong Kong’la birlikte dünyanın iki satın alım merkezinden biri olacağını vurgulayan Seth, Hong Kong’un Uzakdoğu, İstanbul’un da Yakın Doğu (Avrupa, Afrika ve Ortadoğu) için iki önemli nokta olduğunu belirtti.
HEDEF 120 MİLYON DOLAR
House of Pearl Fashions Limited, Türkiye’de 4 yıl önce kurduğu satın alma ofisi Spring Near East Manufacturing’de de hedef büyüttü. Türkiye’de ürettirdiği ürünleri İngiltere, Almanya ve Hollanda’nın dev giyim zincirlerine satan firma, geçen yıl 100 milyon dolarlık ciro elde etti. Pallak Seth, Türkiye’de bu yılki ciro hedeflerinin 120 milyon dolar olduğunu söyledi. Spring Near East Manufacturing CEO’su Esra Ercan da, kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Ercan, “House of Pearl, Türkiye’ye güveniyor. Buraya önemli bir yatırım gerçekleştirdiler” dedi.
1.1 MİLYAR DOLAR CİROSU 20 BİN ÇALIŞANI VAR
House of Pearl Fashions Limited, merkezi Hindistan’da bulunan ve 35 ülkede faaliyet gösteren bir holding. Üretim ve satın alma olmak üzere iki kolda faaliyet gösteriyor. 35 ülkede 15 fabrika ve 20 bin işçiye sahip. Fabrikaları Bangladeş, Hindistan ve Endonezya’da bulunuyor. Şirketin tasarım ofisi ise Londra’da. Pallak Seth, holdingin cirosunun 1.1 milyar dolar olduğunu söyledi. Türkiye’den yaptıkları alımı, dolayısıyla da üretimi artıracakları bilgisini veren Seth, “Türkiye’de bu kadar kısa sürede hızlı yol almamızın ardında buradaki üretim kalitesinin yüksek oluşu yatıyor. Türkiye’deki tasarım gücü de çok kuvvetli. İstanbul’daki ofimizden son derece memnunuz” diye konuştu.
UZAKDOĞU İLE TÜRKİYE ARASINDA ÇOK FARK YOK
Türkiye’deki üretim maliyetlerini Uzakdoğu ile karşılaştıran Pallak Seth, aradaki farkın yüksek olmadığını söyledi. Türkiye’nin hem Avrupa’ya yakınlığı hem de üretim kalitesindeki gücü nedeniyle müşterilerine ödedikleri paranın karşılığını verdiğini belirten Seth, “Pahalı olduğunuzu düşünmüyorum” dedi. Esra Ercan da, bu yılki bütçe hedeflerinden sapmadan ilerlediklerini kaydetti.
Kaynak:Sabah