EtkinliklerGenelHaberler

TEKSAD LABARATUVAR TEST METOTLARI ve ÖZEL BİTİM İŞLEMLERİ Etkinliği Düzenledi

TEKSAD tarafından her ay Nilüfer Dernekler Yerleşkesinde yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi.

Dernek başkanı Ekrem Hayri PEKER’in , 14 Mayıs 2014 günü yapılacak olan TEKSTİL YAŞIYOR sempozyumu hakkında bilgi vermesi ile başlayan etkinlik dernek üyesi Berna Tetik’in Tekstilde devamlılık esasına göre çalışan bir işletmenin en önemli birimlerinden olan  laboratuvarın işlevleri, temel standartlar ve elyaftan kumaşa kadar kontrol edilen temel parametreler ile ilgili bilgi paylaşımı ile devam etti.

berna-tetikİşletmelerde yapılan fiziksel testlerin önemine değinen Tetik, müşterilerin istediği standartların sipariş alımında belirlenmesi gerektiğini belirtti. Müşteri tarafından yapılan terslerin olumsuz çıkması nedeniyle birçok firmanın reklamasyon ödediğini ve sipariş iptalleri yaşandığını belirtti.

Sonraki sunumda dernek üyelerinden Erkan Akleman tarafından,Tekstil Sektöründe kullanılan yüksek apreler olarak  reçine, su  Geçmez ve güç tutuşurluk apre konuları anlatıldı. Erkan Akleman Sunumunda Güç tutuşurluk apresinin tüm kumaş tiplerinde uygulama test metotları, tekstil sektöründe önemli bir proses olan özel bitim işlemleri, reçine apre; Buruşmaz ve çekmezlik apresi; su geçmezlik ve güç tutuşurluk apre işlemleri konusuna değindi ;

erkan-akleman

“Tekstil Sektöründe ön terbiye ve renklendirme işlemlerinden sonra yapılan mekanik ve kimyasal işlemlere apre
denir. Uygulanan Apre işlemlerindeki özel bitim işlemleri tekstilde kumaşa katma değer katan uygulamalardır. Özel bitim işlemlerinde reçine apre kumaşa çekmezlik ve buruşmazlık özellik kazandırır. Güç tutuşur ürünleri istenilen test yöntemlerine ve kumaşa göre yanmayı geciktirici özellik katar. Su geçmezlik ürünleri ise her kumaş kalitesinde su iticilik efekti verir. Bu özel bitim işlemleri uygun proses ve makine parkurlarında özel reçetelerle yapılabilm
ektedir.”

Etkinlik sonunda Dernek başkanı Ekrem Hayri Peker, 26 Mart Cumartesi günü TEKSAD üyesi Sayın Füsun Ekren’in Dokuma İşletmelerinde Kumaş ve Kalite Süreç Kontrolü, Problem Çözme Teknikleri konularında bir sunum yapağını belitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

TeksArge olarak, tekstil sektörüne değer katacak yenilikleri sürekli araştırıyor ve en güncel bilgileri sizinle paylaşıyoruz. Bu platformu ayakta tutan en önemli destek, reklamlardan elde edilen gelirlerdir. Reklamlarımızı, sizlere en iyi deneyimi sunmak adına, mümkün olan en az rahatsız edici şekilde yerleştirmeye özen gösteriyoruz. Sizden ricamız, bu değerli içeriği sürdürebilmemiz için reklam engelleyicinizi kapatarak bize destek olmanızdır. Desteğiniz, tekstil sektöründeki gelişmeleri size ulaştırmaya devam etmemize katkı sağlayacaktır.