GenelHaberler

Güneydoğu Anadolu’da Tekstil Ar-Ge İle Daha da Güçlenecek

GATHİB Başkanı Sami Konukoğlu, tekstilin artık hayatın her alanında olduğunu belirterek,”Sektörümüz, inovasyon ve Ar-Ge ile daha da güçlenecek” dedi.

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Başkanı Sami Konukoğlu, tekstilin artık hayatın her alanında olduğunu belirterek, “Toplum hayatında bu denli önem taşıtan sektörümüz, inavasyon ve Ar-Ge ile daha da güçlenecek” dedi.

GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, tekstil sektöründe inovasyon ve araştırma-geliştirme konularını görüşmek üzere AlmanyaAachen’den gelen ITA Institut Für Textiltechnik Der Rwth Aachen University (ITA-Aachen) yetkilisi ve ITA-İstanbul Tekstil Araştırma, Eğitim Danışmanlık (İTA-İstanbul) Genel Müdürü Bayram Arslan ile ITA GMBH Genel Müdürü Markus Beckmann’ı ağırladı. Konukoğlu, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya’da tekstil ve hammaddeleri sektörünün önemli kurumlarından ITA-Aachen ve ITA-Gmbh yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, ITA-Aachen’ın sektörde sahip olduğu know-how ve tecrübelerinin İTA-İstanbul aracılığıyla Türk tekstil sektörüne aktarılması konusunun ele alındığını söyledi. “İTA-İstanbul”un tüm tekstil ve hammaddeleri ihracatçıları birlikleri ile ITA-Aachen ortaklığında bu amaçla kurulduğunu vurgulayan Konukoğlu, Bayram Arslan ve Markus Beckmann’ın, ITA-İstanbul’un yeni materyaller ve ürünler geliştirilmesi, Ar-Ge faaliyetlerine ilişkin testlerin gerçekleştirilmesi ve Ar-Ge danışmanlığı konularında sektöre sunacağı katkılara ilişkin bilgi verdiklerini kaydetti. Konukoğlu, Türk tekstil sektöründe yaşanılan zorlukların aşılabilmesi için farklı çözümler ortaya konulması gerekliliği üzerinde durduklarını, İTA-İstanbul bünyesinde teknik tekstiller konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Tekstilde rekabet avantajı sağlayabilmek için yeni ürünler ve süreçler geliştirilmesi gerektiğini anımsatan Konukoğlu, “Teknik tekstillerin yanında geleneksel tekstilimizde de yeni yaklaşımlar geliştirilmeli. Sektörün gereksinimleri doğrultusunda makine verimliliğinin artırılması çalışmaları yaralı olacaktır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşılabilmesi için katma değerli üretimin artırılması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, “Sektör açısından inovasyon elzem bir konu. İnovasyonun disiplinler arası bir süreç olduğu gerçeğinden hareketle enerjiden inşaat malzemelerine, otomotivden medikal tekstile kadar pek çok alanda tekstil ve hammaddeleri sektörü çok önemli potansiyele sahip. Bu kapsamda, üniversiteler ve diğer bilimsel kuruluşlarla işbirliği içinde ortak çalışmalar yürütecek olan ITA-İstanbul’dan, sektördeki tüm paydaşların entegrasyonu ile daha verimli sonuçlar alınabileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Gaziantep’te tekstil sektörünün gerek üretim gerekse ihracat anlamında önemli bir büyüklüğe ulaştığına dikkati çeken Konukoğlu, Gaziantep’in bu gelişmelerden en üst düzeyde yararlanabilmesi için büyük çaba göstereceklerini, sözlerine ekledi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

TeksArge olarak, tekstil sektörüne değer katacak yenilikleri sürekli araştırıyor ve en güncel bilgileri sizinle paylaşıyoruz. Bu platformu ayakta tutan en önemli destek, reklamlardan elde edilen gelirlerdir. Reklamlarımızı, sizlere en iyi deneyimi sunmak adına, mümkün olan en az rahatsız edici şekilde yerleştirmeye özen gösteriyoruz. Sizden ricamız, bu değerli içeriği sürdürebilmemiz için reklam engelleyicinizi kapatarak bize destek olmanızdır. Desteğiniz, tekstil sektöründeki gelişmeleri size ulaştırmaya devam etmemize katkı sağlayacaktır.