İTHİB, İHKİB ve İDMİB öncülüğünde bir araya gelen 12 ihracatçı birliği ve TTSİS ile YÖK arasında imzalanan protokole göre, üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkânından faydalanacak. Tekstil, hazır giyim, deri ihracatçı birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokole göre, üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkânından faydalanacak.
Üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilerin tekstil mühendisliğini seçmesi durumunda asgari ücret tutarında karşılıksız burs verilmesini öngören protokol, Ankara’da tekstil, hazır giyim, deri ihracatçı birlikleri ve tekstil sanayi işverenleri sendikası ile YÖK arasında imzalandı.
Tekstil, hazır giyim, deri ihracatçı birlikleri ve tekstil sanayi işverenleri sendikası ile YÖK arasında imzalanan protokolün töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, geçen yıl yıl yaklaşık 30 milyar dolar ihracat gelirine ve Türkiye’nin toplam istihdamında ortalama yüzde 6 paya sahip, ekonomik rekabette önemli bir rol oynayan tekstil ve deri sektörlerine beceri niteliği yüksek mühendisler kazandırmak amacıyla tekstil, hazır giyim ve deri sektörünün birlik ve işveren temsilcileri ile bir araya geldiklerini bildirdi.
Saraç, şunları kaydetti: “Tekstil, hazır
giyim ve deri sektörleri, ülkemizin iktisadi kalkınması ve uluslararası rekabet
gücünün arttırılmasında öncü sektörlerimiz
arasında yer alıyor. Yükseköğretimden endüstriye nitelikli insan gücü
yetiştirmek amacıyla sektör temsilcilerimizle iş birliği protokolü imzaladık.
Bu protokol kapsamında beceri yetkinliği yüksek mezunlarımız iş dünyasına
kazandırılacak ve aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliğinin gelişmesine
önemli katkılar sunulacak. Tekstil ve deri mühendisliğini tercih eden
öğrencilerimize gerekli şartları sağlamaları halinde değerli sektör
temsilcileri tarafından eğitim bursu verilecek ve istihdam garantisi
sağlanacak. Öğrencilerimiz için iş yeri eğitimlerinin artırılması, staj
eğitimlerinin geliştirilmesi hususlarında sektör temsilcilerimizle iş birliklerimiz de devam edecek ve bu yıldan itibaren tekstil mühendisliğine ilginin artacağına
inanıyoruz.”
( Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/tekstil-muhendisligi-secene-asgari-ucret-kadar-burs-41201538 )